вторник, 30 април 2013 г.


Прокуратурата готви обвинение за Цветанов!



Имунитет пази бившия МВР шеф до изборите, след това го погват за престъпление със СРС-тата


Прокуратурата готви обвинение за Цветанов!

Прокуратурата готви обвинение за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за незаконното подслушване. Това стана ясно от информация, публикувана на сайта на Софийската градска прокуратура.
Държавното обвинение днес издаде постановление за спиране на наказателното производство по делото срещу шефовете на ДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и служителя Радко Димитров.
Основанието за спиране е, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от Цветан Цветанов. В качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК.
Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС. Наказателното производство е спряно, тъй като към настоящия момент Цветан Цветанов, в качеството му на регистриран кандидат за народен представител, притежава имунитет за наказателно преследване по силата на чл.103 от Изборния кодекс. В кодекса не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител.
След обявяване на резултатите от изборите на 12 май, прокуратурата ще прецени дали е отпаднал имунитетът на Цветан Цветанов, или са налице основания главният прокурор Сотир Цацаров да отправи искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу бившия вътрешен министър.

1 коментар:

  1. друштвото за заем што ми дава заем од 5.000.000,00 УСД Кога другите инвеститори за заеми ја занемаруваат мојата понуда, но г-ѓа Бенџамин ли ми даде кредит за успех.Тие се директно во финансирање на заем и проект во однос на инвестициите. тие обезбедуваат решенија за финансирање на компаниите и поединците кои бараат пристап до фондовите на пазарот на капитал, можат да ви помогнат да го финансирате вашиот проект или да го проширите вашиот бизнис .. Контакт преку е-пошта :::: Исто така Lfdsloans@outlook.com или напишете на whatsapp Број на + 1- ( 989-394-3740)

    ОтговорИзтриване